Середа, 24.04.2024, 23:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Старосанжарський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Оксани Мешко Новосанжарської селищної ради Полтавської області

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Форма входу
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Підрічники
МОН України
Педагогічна преса
Педагогічна преса
Освіта.ua

Головна » 2019 » Травень » 15 » Подорожуємо Україною
11:58
Подорожуємо Україною

   

13 травня в рамках навчальної екскурсії здобувачі освіти Старосанжарського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Оксани Мешко відвідали Черкащину, а саме: природне диво – Буцький каньйон та рукотворне диво – Софіївський парк.

Буцький каньйон – одне з найпрекрасніших місць України – утворений високими скелястими берегами річки Гірський Тікич. Довжина його становить близько п’яти кілометрів, а глибина в деяких місцях сягає двадцяти метрів. Саме тут була побудована перша в Україні ГЕС, від якої залишилися тільки руїни та гребля, з якої ефектно стікають потоки води. На початку каньйону з гранітних каменів стрімко спускається водоспад. Тут дуже часто можна побачити багато людей і любителів екстремального спорту – скелелазів, які активно підкорюють гордовиті вершини. На тлі могутніх скель усе здається таким крихітним і непомітним. Прекрасна природа, спів птахів і неймовірна атмосфера сприяли тому, що діти не лише сприймали інформацію, але й відпочивали.

Далі мандрівка продовжилась у дивовижному Уманському дендропарку, що часто має назву романтичного місця чи «прекрасної оди вічному коханню». Дійсно, це ще й дивовижна «машина часу», за допомогою якої можна перенестись в епоху Давньої Греції та Риму, де оживають міфи й легенди: Темпейська долина, фонтан «Змія Горгона», Левкадська скеля, пам’ятник Еврипіді, джерело Гіпокріт, статуя Аполлона, Великий водоспад, долина Тартар, грот Сумніву і Страху або грот Тантала, статуя Орфея, водоспад Три сльози, Єлисейські поля, Критський лабіринт, грот Венери, Венеціанський шлюз, амфітеатр квітів і безліч інших прекрасних об’єктів.

Уже давно немає на цьому світі закоханих героїв – Станіслава Потоцького та красуні Софії де Вітт, – а Софіївський парк – ода їхньому коханню – живе й дарує своїм відвідувачам незабутні враження. Юні туристи із Старих Санжар були приємно здивовані гармонійним поєднанням води, каменю й пишної зелені – усього, що оповите таємницею, старовинними легендами й романтикою. Та не тільки за естетичним задоволення діти поспішали в Софіївський парк. Там є багато місць, де можна загадати бажання, і воно неодмінно збудеться. Проходячи алеями парку, можна попити води з джерела краси та молодості.

Екскурсанти покаталися на човні по підземній річці, завершили огляд парку поїздкою на електромобілях.

Переповнені незабутніми враженнями й позитивними емоціями, втомлені, але надзвичайно щасливі, повертаючись із мандрівки, діти ділилися роздумами про почуте й побачене, будували плани на майбутнє.

Якщо Ви ще не були в цих романтичних місцях, обов’язково завітайте!

Переглядів: 286 | Додав: oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz